Tidligere på året (2021) blev Marianne Møllers Ph.D. omtalt af Best Practice Nordic.
Artiklen kræver desværre login som sundhedsfaglig, men kan tilgås af linket her.
Tidligere på året (2021) blev Marianne Møllers Ph.D. omtalt af Best Practice Nordic.
Artiklen kræver desværre login som sundhedsfaglig, men kan tilgås af linket her.
Tidligere på året (2021) blev Marianne Møllers PhD. fra Syddansk Universitet omtalt af Midtjyllands Avis. Marianne stammer oprindeligt fra Silkeborg.
Læs artiklen her
I efteråret 2021 deltog Marianne Møller med et mundtligt oplæg om sine PhD. resultater på den svenske konference, Pharmaceutical Care in the Outpatient Setting, arrangeret af svenske forskere og kliniske farmaceuter fra Kalmar Region og Göteborg Universitet. Oplægget “The role of medicines information in long-term medication courses – Impact on patient safety and quality” medførte interesse for en workshop om patient information og patient-typer, som Marianne har beskæftiget sig med under sit Ph.D. forløb på Syddansk Universitet. Denne workshop blev afholdt i november 2021 med titlen “One size doesn’t fit every patient – but maybe every fourth?” Endnu engang arrangeret sammen med de svenske forskere og kliniske farmaceuter.
Den svenske konference blev siden omtalt i Tidsskriftet “Svensk Farmaci” med følgende artikel om, hvordan farmaceuter kan bidrage til en patientcentreret tilgang i sundhedsvæsenet (“Patientens perspektiv lika viktigt som vår kunskap”). Læs artiklen her:
En ny Ph.D. afhandling, ved cand. pharm., MPK, Marianne Møller, Medicinsk Dialog har set dagens lys. Afhandlingen viser, at patienter selv er med til at skabe patientsikkerhed og kvalitet af deres medicinske behandling gennem den måde, de søger og bruger information om medicin på. Kroniske medicinbrugere har de bedste muligheder for at styre deres medicinering, hvis de får information om medicin på flere måder.
Mariannes’ Ph.D. består af en videnskabelig afhandling samt tre viden skabelige artikler. Se mere på linket fra Syddansk Universitet her – og følg med her på Medicinsk-dialog.dk, BPNO og i andre medier.
Ny fagbog om forskning i lægemiddelanvendelse
Forlaget Wiley Blackwell har udgivet en ny gedigen fagbog om forskning i den tværfaglige disciplin, forskning i anvendelse af lægemidler. Bogenst titel er: “Drug Utilization Research – Methods and Applications”.
Af de ca. 100 forfattere og redaktører fra hele verden er ti danske farmaceuter, kliniske farmakologer og andre forskere. Bogen giver et stort overblik over forsknings-områder og metoder, og opfordrer fremtidens forskere i lægemiddelanvendelse til at sætte endnu mere fokus på patienten både som partner i – og objekt – for forskningen.
Læs min omtale af bogen i Pharma nr. 8, her:
https://www.yumpu.com/da/document/view/55976887/pharma-nr-8-2016 (gå til side 31-32)
Marianne Møller
Medicinsk-dialog.dk
Patienten som partner – en nødvendig idé med ringe plads
Mange patienter oplever stadig manglende sammenhæng og dårlig kommunikation, når de bevæger sig gennem sundhedsvæsenet. En ny bog af økonom Erik Riiskjær, der gennem flere år har analyseret data fra patient-tilfredsheds-undersøgelser, ser på patientens rolle og kommer med forslag til, hvordan patienten som partner i stedet kan blive “en synlig idé med god plads” i stedet for det modsatte.
Jeg har anmeldt bogen – se hele anmeldelsen her.
Marianne Møller
Cand. pharm., Master i Professionel Kommunikation
Medicinsk Dialog
“I Europa og USA er lægemidler den tredjehyppigste dødsårsag næstefter hjertesygdomme og kræft“. Sådan indleder Cochrane-professor og dr.med. Peter Gøtzsche sin nye medicinal-kritiske bog “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet – Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet“.
Jeg har anmeldt bogen til Videnskab.dk, da jeg synes emnet – trods den hårde retorik – er vigtigt at debattere. Både af patientsikkerheds-mæssige og økonomiske grunde er det i alles interesse med uvildige vurderinger af, og information om, medicin. For nogle år siden udkom journalist Nina Vinther Andersens interessante bog “Vores piller”, der for første gang på danske boghylder satte seriøst fokus på betændte områder mellem medicinalindustrien, forskningen, lægerne og patienterne. Og nu er det så overlæge Peter Gøtsche, omend med en noget skrappere tone og stil, der prøver at få debatten igang om magt, penge og indflydelse i sektoren.
Man kan bestemt diskutere, om tonen i den nye bog er måden at gøre det på. Men måske trænger området til det, for at lande et sundere sted? Døm selv ved at læse den eller start med at læse anmeldelsen her: http://videnskab.dk/krop-sundhed/peter-gotzsches-nye-bog-big-pharma-big-crime
Og også godt nytår – og klik gerne her
Follow @MarianneM_DK
Marianne Møller,
Cand. pharm., medicinsk rådgiver
Medicinsk Dialog